NieuwsContact
Bel ons
Sluiten
May 9, 2018
UX-UI Design

Volgens een nieuwe studie zijn wij als samenleving meer dan ooit verbonden met internet - waardoor UX (User Experience Design) en UI (User Interface Design) belangrijker dan ooit worden. Wat is het verschil tussen UI en UX, naast één letter?

Nieuws

UX - Gebruikerservaring

Ondanks de onderlinge verbondenheid en intereliance van UI en UX, zijn de rollen van deze twee velden behoorlijk verschillend. We beginnen met UX, omdat normaal UX ontwerp en onderzoek de eerste stap is bij het kiezen van een applicatie. Veel van het onderzoek dat de eerste productideeën bevestigt, wordt gedaan door UX-ontwerpers. Ontwerp van gebruikerservaringen is het proces van het verbeteren van klanttevredenheid en loyaliteit door het verbeteren van de bruikbaarheid, het gebruiksgemak en het plezier in de interactie tussen de klant en het product. UX-ontwerp omvat alle interacties tussen een potentiële of actieve klant en een merk. Elke interactie die de gebruiker op de site maakt, is gebonden aan een beslissing van iemand, ergens gemaakt over de interface. De ervaring op een website met goede UX moet naadloos zijn, zo soepel worden geïntegreerd dat gebruikers er misschien niet eens aan denken. Aan de andere kant heb je waarschijnlijk websites bezocht die extreem moeilijk te gebruiken zijn. Deze websites kunnen tijdrovend zijn en over het algemeen heel frustrerend.

De verantwoordelijkheden van een UX Designer omvatten vaak antwoorden van concurrenten en klanten, prototyping, uitvoering en analyse. Dit veld is gericht op de ontwikkeling van digitale producten, hoewel de theorieën en concepten overal op kunnen worden toegepast.

Hier is een samenvatting van gebruikerservaring:

UX Design is het proces van het creëren van een kwaliteitsbeleving en interactie met gebruikers.UX Design is een veld dat onderzoek, testen, ontwikkeling, inhoud en testen op resultaten omvat. UX-ontwerpers maken producten beter door continue verbetering. Deze studie wordt gebruikt in digitale industrieën, maar in theorie blijft het een niet-digitale (cognitieve) wetenschap.

UI - Gebruikersinterface

Gebruikersinterface ontwerp is vergelijkbaar met grafisch ontwerp, maar is complexer; dit veld richt zich op de weergave, de presentatie en de interactiviteit van een product.

User Interface Design = Visual Design + Interaction Design

De verantwoordelijkheden van een UI-ontwerper omvatten het bijdragen aan de look and feel (klantanalyse, ontwerponderzoek, branding en grafische ontwikkeling) en reactievermogen / interactiviteit (UI prototyping, animatie, aanpassing aan alle schermformaten van het apparaat en implementatie met de ontwikkelaar).

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken ?

Onderwerp
Minds2Media
Insulindesingel 53a
3131 LN Vlaardingen
Zuid Holland, Nederland

info@minds2media.com
+31 (0) 6 85257592

Kvk 70762252
BTW NL127174849B01
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.