blog

7 tips voor een ​​succesvolle Google AdWords campagne

Google AdWords is een van de meest geavanceerde advertentieplatforms waarmee grote en kleine bedrijven hun producten en services binnen een paar uur kunnen laten zien aan potentiële klanten! Als je Google AdWords als eens hebt gebruikt, weet je dat er tal van targetingopties en -instellingen zijn voor verschillende soorten bedrijven. Deze talloze opties en instellingen kunnen vaak overweldigend en moeilijk te begrijpen zijn bij het lanceren van een nieuwe marketingcampagne. Heeft jouw bedrijf ook een gezonde Return On Investment? Hieronder een aantal tips voor het opzetten van een succesvolle AdWords campagne.

Google AdWords Minds2Media

Tip 1: Een uitstekende accountstructuur

Een goed gestructureerd AdWords-account is een must als je wilt dat je advertentie-uitgaven winst maken. De basis van een goed gestructureerde account draait alles om relevantie. We hebben kosten-per-acquisities (CPA's) met maar liefst 60% zien dalen door simpelweg de structuur van een AdWords-account te verbeteren. Zoekwoorden, advertenties en advertentiegroepen in elke campagne moeten nauw verwant zijn. Op haar beurt zal Google je belonen door de advertentiekosten te verlagen. Dit is een voorbeeld van een goed gestructureerd AdWords-account met twee verschillende campagnes die zijn onderverdeeld in niches. Je ziet hoe de advertentiegroep, zoekwoorden en advertenties van elke campagne een consistent thema hebben.

Tip 2: begin met campagnes in het zoeknetwerk

Het zoeknetwerk is de roos als het gaat om het targeten van de meest potentiële klanten voor jouw producten en/of diensten. Ongetwijfeld zijn campagnes in het zoeknetwerk je eerste aanloophaven. In tegenstelling tot marketing in het Display Netwerk, die je prospects onderbreekt tijdens het surfen op internet, hebben prospects in het zoeknetwerk daadwerkelijk actie ondernomen door naar een oplossing voor hun probleem te zoeken, die hen al als een hoofdrol heeft gekwalificeerd. Ze bevinden zich dichter bij de bodem van uw marketingfunnel of trechter, waardoor ze het meest waarschijnlijk tot een lead of klant worden geconverteerd. Lancering op het zoeknetwerk geeft je ook een goed idee van contextuele zoekwoorden die kunnen worden overgedragen naar het Display Netwerk.

Tip 3: lage dagbudgetten en kosten per klik (CPC's)

Bij het starten van nieuwe AdWords-campagnes is het lastig om te bepalen hoeveel verkeer uw advertenties zullen ontvangen en hoe snel je jouw budget besteedt. Het laatste dat je wilt doen, is een paar honderd euro besparen in de eerste paar uur of dagen zonder veel conversies te laten zien voor je advertentie-uitgaven. Ik heb het gezien! Om dit te voorkomen, raad ik aan om je dagbudget in te stellen op de helft of zelfs een kwart van het werkelijke dagbudget dat je in gedachten hebt, vooral wanneer je nog niet bekend bent met het spel. Hiermee kun je de campagne verlichten terwijl je bijhoudt hoe het verkeer presteert op basis van je targeting. 

Tip 4: Advertentie kopiëren en afbeeldingen zijn belangrijk

Het kopiëren van advertenties is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je AdWords-campagne. Het is verantwoordelijk voor het aantrekken van de juiste prospects terwijl het diegene die niet converteren naar klanten afstoot. Bij Minds2Media, geloven wij dat kopiëren the way to go is. Ik raad aan om twee zeer verschillende grote ideeën in je advertentietekst te splitsen. Je doelgroep zal altijd beter reageren op een van de twee grote ideeën. Ik raad ook aan om je resultaten zo te volgen dat je de verkoopresultaten van elke advertentie kunt vergelijken. Vervolgens kun je de winnende advertentietekst gebruiken in je marketingfunnel of trechter en het succes ervan uitbreiden. Voor advertenties die op het displaynetwerk worden weergegeven, zijn afbeeldingen net zo belangrijk als advertentietekst. De afbeeldingen die je kiest voor jouw advertenties moeten de aandacht trekken van potentiële klanten om hen op uw advertentie te laten klikken. Kort gezegd: je advertentieafbeelding moet uniek zijn tegenover de rest van alle miljoenen campagnes die er zijn. Ik raad aan natuurlijk uitziende afbeeldingen te testen op afbeeldingen die zijn genomen van websites met beeldmateriaal. Het is onmogelijk om te weten welk beeld beter zal presteren zonder te testen. 

Tip 5: Nauwkeurig testen en volgen

Testen en traceren is geen optie als je AdWords-campagnes succesvol worden. In de meeste gevallen zullen uw aanvankelijke CPA's bij het starten van een campagne hoger zijn dan jouw gewenste CPA's. Als je verschillende zoekwoorden, advertenties en biedstrategieën test, kun je de beste optie vinden om aan jouw CPA-doelen te voldoen.Om ervoor te zorgen dat Google conversies correct bijhoudt, moeten de conversietags van AdWords correct worden geplaatst op de bedankpagina's waarop uw potentiële klanten terechtkomen, na het nemen van de gewenste conversieactie op jouw website. 

Tip 6: Campagne ingesteld op apparaat type

Nu het mobiele gebruik toeneemt, is de kans groot dat een groot percentage van uw AdWords-verkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Het is geen goed idee om aan te nemen dat desktop- en mobiel verkeer dezelfde resultaten opleveren. Ik raad aan campagnes te categoriseren op apparaat type. Door uw campagnes op apparaat type te structureren, kun je desktopverkeer onafhankelijk van mobiel verkeer verwerken. Hiermee kun je biedingen afzonderlijk instellen, verschillende funnels of trechters maken en de resultaten eenvoudig per apparaat bijhouden, zodat je totale controle hebt over uw ROI, ongeacht het apparaat type.

Tip 7: stel de lijst met uitsluitende zoekwoorden in het zoeknetwerk in

Hoe minder beperkend het zoektype voor zoekwoorden in het zoeknetwerk (brede en brede zoekwoord modifier), hoe groter de kans dat je advertentie wordt geactiveerd door zoekzinnen die niets te maken hebben met jouw producten en services. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je geen klikken ontvangt van niet-gerelateerde zoekopdrachten in jouw campagnes. Het tabblad 'Zoekwoorden voor zoekwoorden' is een geweldige tool om deze ongewenste zoekwoorden uit je campagnes te verwijderen. Je kunt deze zinsdelen toevoegen als uitsluitingszoekwoorden, waardoor je advertentie in de toekomst niet meer wordt weergegeven wanneer deze zinsdelen worden gebruikt in zoekopdrachten. In AdWords kun je uitsluitingszoekwoorden instellen op een advertentiegroep- of campagneniveau. Als je één hoofdlijst met uitsluitingszoekwoorden op campagneniveau instelt, worden al je advertentiegroepen binnen elke campagne gedekt. 

August 1, 2019

Een gezonde Return On Investment (ROI) voor elke Euro die je in 2019 en daarna aan AdWords uitgeeft.

Matthijs van Hove

Misschien vind je dit ook interessant

Get in touch.

Benieuwd hoe wij tegen jouw project aan kijken?

Bericht succesvol verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oops er ging iets fout! Neem een lekker bakje koffie en probeer het later nog eens. Groeten het Minds2Media Team.