blog

CDN-Hosting


Alles wat je moet weten over hosting op een Content Delivery Network

Hosting middels een Content Delivery Network (CDN) is een netwerk van servers verspreid over verschillende datacenters in de wereld. CDN maakt het mogelijk om een website of webapplicatie wereldwijd aan te bieden en te ontwikkelen. Wanneer je aangesloten bent bij een dergelijk netwerk, zorgt je webserver er automatisch voor dat je ook met een aantal andere servers verbonden wordt.

CDN Webflow Minds2Media

Welke voordelen biedt een CDN?

Doordat de servers van een Content Delivery Network wereldwijd verspreid zijn, profiteren clients van snelle laadtijden en een lager gebruik van de bandbreedte. Door het doorsturen van verzoeken wordt namelijk niet alleen de belasting op de webservers geminimaliseerd, maar ook de veiligheid van cachegegevens verhoogd. Dit komt omdat aanvallen, zoals bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, de uitgaande server niet bereiken. Daarbij is het haast onmogelijk dat uw website offline gaat aangezien er altijd een andere server binnen het CDN netwerk uw website kan laden.

✓ De servers worden verminderd belast en door de betrokken toepassingen beschermd tegen overbelasting en eventuele schade of storing. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op de hardware die nodig is voor hosting.

✓ Bezoekers pieken en stijgende gebruikersaantallen worden door middel van een CDN gemakkelijk verwerkt. Vooral bij bestanden die kunnen worden gedownload, of bij een webshop, loont het om het request-routingsysteem te laten zoeken naar replica-servers met weinig belasting.

✓ Een CDN server reduceert niet alleen de laadtijden, maar vermindert ook het gebruik van de bandbreedte die gekoppeld is aan het opvragen van content. Je profiteert zo van een lage bounce rate en goede zoekmachine resultaten!

✓ De beveiliging van de server, en dus ook de gegevens en de gebruikte toepassingen, wordt door gebruik van een CDN verhoogt; aanvallen kunnen namelijk vroegtijdig geïdentificeerd en voorkomen worden.

August 1, 2019

CDN is een netwerk van servers verspreid over verschillende datacenters in de wereld.

Matthijs van Hove

Misschien vind je dit ook interessant

Get in touch.

Benieuwd hoe wij tegen jouw project aan kijken?

Bericht succesvol verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oops er ging iets fout! Neem een lekker bakje koffie en probeer het later nog eens. Groeten het Minds2Media Team.