blog

Het belang van kwalitatieve content.

Veel website-eigenaars denken vaak te licht over webteksten. Iedereen die de Nederlandse spelling beheerst kan immers teksten schrijven, toch? Het tegen deel is waar. Copywriting is een vak apart. Er komt veel meer bij kijken dan het op papier zetten van foutloze zinnen. Al helemaal wanneer het aankomt op teksten voor het web. Je dient in dat geval namelijk ook rekening te houden met SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wat is het belang van kwalitatieve content op je website?

Copywriting – een vak apart

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat copywriting niets met ‘kopiëren’ te maken heeft. Integendeel! Ten eerste is het ten strengste verboden om teksten te kopiëren(plagiaat) en ten tweede wordt dit door Google hard afgestraft. Duplicate content kan ervoor zorgen dat je website gebanned wordt en niet meer vindbaar is in de resultaten van de zoekmachine. Dit is uiteraard erg schadelijk voor je website en deze schade kan vaak niet meer hersteld worden.

 

Wat is goede content?

Hoe kan een copywriter nu beter over jouw bedrijf schrijven dan jijzelf? Jij weet immers als de beste waar jouw bedrijf voor staat. Toch is het inhuren van een copywriter vaak een verstandige keuze. Een goede copywriter kan naast schrijven, ook heel goed luisteren. Hij of zij weet jouw ideeën te vertalen ineen heldere boodschap. Een copywriter weet als geen ander welke informatiebelangrijk is en waar de nadruk op moet liggen. Lange lappen tekst worden op het internet door de meeste mensen overgeslagen. Een goede copywriter weet alle informatie in te delen in korte leesbare alinea’s die de aandacht van de lezer vasthouden. Een goede copywriter drijft de lezer precies in de richting waar je hem hebben wilt. Meer conversie? Meer bezoekers? Hoger in Google? Goede copy essentieel om deze doelen te bereiken!

 

Waarom een copywriter inhuren?

Kortom, kwalitatieve content erg belangrijk. Niet alleen voor de zoekmachines, maar ook voor de bezoeker. De copy op je website geeft de bezoeker een eerste indruk. Wanneer de teksten van lage kwaliteit zijn, dan is de kans groot dat dit ook gelijk de laatste indruk is en de bezoeker nooit meer terug zal keren…

February 12, 2019

Copywriting is een vak apart. Een goede copywriter kan naast schrijven, ook heel goed luisteren.

Jaro Broeklander

Misschien vind je dit ook interessant

Get in touch.

Benieuwd hoe wij tegen jouw project aan kijken?

Bericht succesvol verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oops er ging iets fout! Neem een lekker bakje koffie en probeer het later nog eens. Groeten het Minds2Media Team.